Mario Banožić vratio stan pa neočekivano završio u novim problemima: Čeka ga kazna

Foto: MORH/ Twitter

Bivši ministar obrane Mario Banožić je iselio iz luksuznog stana u Gundulićevoj ulici, no svejedno ga čeka novčana kazna.

Bivši ministar obrane je 2019. godine, kao ministar državne imovine, sam sebi dodijelio stan veći od 90 metara kvadratnih u samom centru grada, u Gundulićevoj ulici. Prema pisanju dnevnog lista, potvrđeno im je da je Banožić iz tog stana sada iselio, no propustio je učiniti jednu formalnost koja će ga koštati nove kazne, ovog puta novčane, javlja portal 24 sata.

Foto: Hina

Naime, Banožić je opet prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa jer nije ispunio svoju zakonsku obvezu i u roku od mjesec dana od razrješenja podnio novu imovinsku karticu. Zakon za to propisuje novčanu kaznu. Vijest o njegovom iseljenju potvrdile su Državne nekretnine.

“Gospodin M. Banožić više ne koristi stan za službene potrebe, a primopredaja stana će biti idući tjedan, nakon Božića. Inventar u svim stanovima pa tako i u onima za službene potrebe je imovina trgovačkog društva Državne nekretnine. Dakle, inventar ostaje u stanovima za službene potrebe s obzirom na to da čini opremu stana. Korisnici stanova za službene potrebe do primopredaje stanova odnose svoje osobne stvari” stoji tako u odgovoru nakon upita za komentar.



 

Povjerenstvo potvrdilo da je povrijedio načelo javnog djelovanja
Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je utvrdilo da je Banožić useljenjem u dotičnu nekretninu prekršio zakon dodijelivši ga sam sebi. Kako je to učinio? Kada je stan došao u državni portfelj, odredio ga je za službene potrebe, a onda odmah potpisao kao ministar da ga dodjeljuje sam sebi.

FOTO Mario Banožić se pojavio u javnosti, prvi je to put nakon nesreće

I dalje nije poznato u čije će ruke vrijedna nekretnina u Gundulićevoj, svakako će rješenje biti pod velikim povećalom javnosti, pogotovo nakon epiloga političke karijere Marija

Komentari