Mario Radić otkrio da stižu pozivi iz HDZ-a: ‘Koalicija s SDSS-om i Možemo je nemoguća’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX *** Local Caption ***

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić zadovoljan je ostvarenim rezultatom, ali priznaje da je ipak očekivao veću izlaznost i jedan mandat više.

“Očekivanja su jedno, a rezultat su drugo. Mi smo u prvoj izbornoj jedinici trebali dobiti još jedan mandat, ali Dretar nije prošao. Život ide dalje”, sumirao je Radić jučerašnji uspjeh stranke koja je osvojila 14 mandata i dokazala da je treća najjača politička opcija u Hrvatskoj.

Za Večernji list je ponovio ono što je rekao i tijekom izborne noći, a to je da će se ponašati kako i pričaju te da odluke donosi predsjedništvo DP-a.


Na fotografiji: Mario Radic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Telefoni stalno zvone

“Okvir mora biti ideološki, a ne u smislu fotelja, i prema tome nećemo ići. Telefoni svakako zvone, razgovarao sam sa svakakvim ljudima dosad. Nisam se čuo s Plenkovićem, ali sam se čuo s nekima”, otkrio je Radić koji i dalje inzistira da je koalicija s SDSS-om i Možemo nemoguća.



“Nije zbog nesnošljivosti, nego jednostavno nam je sporan način kako je SDSS nastao, a mi smo podnijeli i kaznenu prijavu. Protuustavno je da stranka nastaje novcem druge države, bilo to Sirija ili Njemačka”, pojasnio je zamjenik predsjednika DP-a.

Kazao je i da će, što se tiče pregovora, članovi stranke napraviti popis politika od kojih ne odustaju te da će surađivati s onima koji su spremni iste podržati. Na pitanje postoji li šansa da se oformi manjinska vlada, Radić ne želi otkloniti nijednu opciju.

“Što se tiče suradnje s manjinama, ja sam iz Vukovara, grada s 27 narodnosti. Išao sam u razred i sa Srbima, i Mađarima… Mi smo ljudi koji se nikada nisu dijelili na taj način. Manjinama treba dati apsolutno sva prava, ali pravo da se odlučuje o sudbini Hrvatske, po nama to nije u redu”, ističe Radić.


Na fotografiji: Mario Radic, Slobodan Prosperov Novak, Josip Jurcevic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Izjavu Sandre Benčić da Možemo ostaje brana desnici nije htio previše komentirati.

“Oni su jedna franšizna stranka, njima je puno lakše. Što se tiče njenih izjava, to je njeno. Ne slažem se s njom u apsolutno ničemu, jedino da je danas četvrtak”, poručio je.

Što se tiče Mosta koji više nije treća opcija, Radić govori kako zapravo već dugo nisu na toj poziciji.

“O čemu mi pričamo. Nisu ni na prošlima bili, niti na lokalnima… Ja se mogu predstavljati kao Diego Armando Maradonna, pa ja to nisam. Mi nismo skloni tome”, kazao je za kraj Mario Radić.

Komentari