Markotić upozorila: Bolest je sada puno ozbiljnija, sve je više mlađih u bolnicama

Bruno Konjevic / CROPIX

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u nedjelju nove mjere koje se odnose na ograničavanje javnih i drugih okupljanja na 50 osoba, a donesena je i odluka o mobilizaciji zagrebačke Arene kao tercijarnog centra za liječenje oboljelih od covida-19.

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je na konferenciji za novinare da će odluka o epidemiološkim mjerama, kojima se ograničavaju okupljanja, stupiti na snagu sutra u ponoć, a vrijedit će idućih 14 dana, nakon čega će se procijeniti provedba mjera i odlučiti treba li ih promijeniti ili produžiti.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić upozorila je da trenutno imaju i mlađe bolesnike koji su vrlo ozbiljno bolesni.

“Želim sve one koji ne vjeruju upozoriti da je bolest u ovom razdoblju puno ozbiljnija i zahtjevnija za rješavanje”, naglasila je Markotić.



“Treba istaknuti da imamo puno više mlađih bolesnika s težim oboljenjima i koji su hospitalizirani. Sada je bolest puno ozbiljnija. Osobe s rizičnim faktorima moraju se posebno čuvati, ali i neki koji nemaju neke druge bolesti pokazuju teže simptome”, rekla je.

Komentari