Martina Dalić kaže da u Podravci ne razmišljaju o promjeni vlasničke strukture

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke rekla je da u ovom trenutku Podravka ostvaruje vrlo dobre poslovne rezultate te da su nastavili trend iz prošle godine. Dodaje kako je to dobar okvir da Podravka bude još bolja.

Rekla je da im je cilj poboljašati učinkovitost u organizaciji: “Cilj je da budemo još prisutniji na izvoznim tržištima, a da unutar tvrtke budemo učinkovitije organizirani, koja će iskoristiti prednosti tehnološke modernizacije i digitalizacije za povećanje svoje konkurentnost.”

“Menadžment i Uprava nemaju razgovore ni s kim o promjeni vlasničke strukture. Sadašnja vlasnička struktura je u stvari izvrstan oslonac za rast i razvoj tvrtke” rekla je Dalić.

Osvrnula se i na utjecaj pandemije i pritom rekla da je umjesto loših trendova došlo do onih pozitivnih: “Potražnja za hranom i za farmaceutikom, jer Belupo je dio naše grupe, bila je jako dobra. Taj pozitivan trend nam daje snagu za razmišljanja o širenju, na bogatija i potentnija tržišta. Akvizicije su zapravo dio snaženja naše prisutnosti na području srednje i zapadne Europe”



O Agrokoru je rekla: “Ono što danas imamo jest Fortenova, koja je odličan partner Podravke. Taj proces je uspio, pokazali smo da se možemo nositi i s najsloženijim ekonomskim problemima. Proračun nije ništa platio, nisu ostali repovi za državu. To je primjer gdje se vidi da se možemo nositi s ekonomskim teškoćama te ponavljam da ne postoji ni jedan razlog da budemo ovako nisko na ljestvici konkurentnosti”, piše HRT.

Komentari