Medicinska sestra koja je ubila sedam beba osuđena na doživotni zatvor

Foto: Facebook

Lucy Letby nazivaju jednom od najgorih serijskih ubojica djece u britanskoj povijesti, a osuđena je na doživotni zatvor zbog ubojstva sedam beba i pokušaja ubojstva još njih šest u bolnici Countess of Chester bez mogućnosti pomilovanja.

Ova bivša neonatalna medicinska sestra proglašena je krivom za ubojstvo pet dječaka i dvije djevojčice kao i za pokušaj ubojstva druge novorođenčadi. Neke od njih otrovala je ubrizgavanjem inzulina dok je drugima ubrizgavala zrak ili ih je prisilno hranila mlijekom dok je radila u noćnoj smjeni tijekom 2015. i 2016. godine.

“Ovo je bio okrutno proračunato ubojstvo djece uključujući najmanju i najranjiviju djecu. Znali ste da vaše radnje uzrokuju značajne fizičke patnje i neizmjerne mentalne patnje. Postojala je duboka zloćudnost koja se graničila sa sadizmom u vašim radnjama”, rekao je sudac Goss prilikom izricanja presude, piše BBC.

Krunsko tužiteljstvo je donijelo odluku kojom 33-godišnjakinja “više nikada neće moći uzrokovati patnju kakvu je učinila dok je radila kao neonatalna sestra. Lucy Letby je tek treća žena u Velikoj Britaniji kojoj je dosuđena ovakva kazna, a osudio ju je sud u Manchesteru.



Komentari