Medicinske sestre pile alkohol u zadarskoj bolnici, djelatnici šokirani

Foto: Jure Miskovic/cropix/Cropix

Ne prestaju reakcije nakon što su u javnost dospjele fotografije medicinskih sestara iz zadarske bolnice koje tijekom radnog vremena piju alkohol. U bolnici su šokirani i kažu da će poduzeti odgovarajuće mjere.

Fotografije s bocama alkoholnog pića u nekoj od prostorija zadarske bolnice uznemirile su zadarsku, a zatim i hrvatsku javnost. Priopćenjem te objavom na jednoj društvenoj mreži podijelio ih je SDP-ov Jure Zubčić, koji traži ostavku glavne sestre i ravnatelja bolnice.

– To je svakako neprimjeren čin za koji te djelatnice moraju odgovarati, ali ponavljam, odgovornost nije samo na njima jer ovaj kaos u zadarskoj bolnici, upozoravamo, ne samo ja, i drugi, građani, pacijenti, da je kaos u zadarskoj bolnici dosegao te razmjere i sustav opstaje zahvaljujući vrijednim pojedincima, istaknuo je Zubčić.

U ravnateljstvu bolnice neugodno su iznenađeni fotografijama na društvenoj mreži, piše HRT.



– Mi smo poduzeli odnosno pokrenuli sve naše postupke, proceduru Povjerenstva za unutarnji nadzor, ispitat ćemo sve činjenice i kad saznamo sve okolnosti ćemo poduzeti odgovarajuće mjere, kazao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelj OB Zadar.

Neizdrživi radni uvjeti

No istovremeno zamjenik ravnatelja upozorava i na gotovo neizdržive uvjete rada pri čemu velik doprinos nesmetanom funkcioniranju daju upravo zdravstveni djelatnici. Poruku šalje i oporbi.

– Negdje oko 500 ljudi nama dolazi dnevno samo hitni prijem i do sad smo hvala Bogu sve rješavali bez ikakvih teških komplikacija i posljedica i onda vam dođe tako netko tko iz čisto sitnih političkih razloga, to je moje opet osobno mišljenje, da bi skupio neke sitne poene, uhodi ljude po društvenim mrežama i napravi jednu ogromnu priču, koja doista nije takva, dodao je Karuc.

A kakva je doista, znat će se sljedećih dana jer javnost za takvo što neće lako izgubiti interes.

Komentari