Medicinske sestre potkradale COVID bolesnike na respiratoru

Ilustracija Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom zbog sumnje da su u bolnici u kojoj su radile potkradale teško bolesne pacijente.

Neslužbeno radi se o dvije medicinske sestre zaposlene u zagrebačkoj KB Dubravi.

“Sumnja se da je 51-godišnjakinja između 13. i 14. siječnja iskoristila osobito teško stanje pacijenta te iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama.

Nakon krađe, u sljedeća dva dana s otuđenim karticama u dva je navrata na bankomatima na području Zagreba neovlašteno podignula novac, dok je u dva navrata to pokušala učiniti, no nije uspjela jer su transakcije odbijene.



Također se sumnja da je 14. siječnja oko 14.30 sati u trgovini u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama, jednom od otuđenih kartica neovlašteno obavila kupovinu ženskih čizama. Materijalna šteta iznosi oko 10.300 kuna”, otkrivaju u zagrebačkoj policiji.

Sumnja se i kako je 45-godišnjakinja između 15. studenog i 19. veljače u KB Dubravi iskoristila osobito teško stanje četvero pacijenata te iz bolničkih prostorija otuđila njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit.

Dio otuđenog nakita, sumnja se, prodala je u poslovnicama za otkup zlata, a dobiveni novac zatim je potrošila za osobne potrebe. Materijalna šteta iznosi oko 27.500 kuna”, ističu u policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, prenosi Danica.hr.

Komentari