Medved tvrdi da je HDZ ozbiljna i odgovorna stranka: ‘Nemamo se namjeru baviti Milanovićem’

Boris Kovacev / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved gost je emisije Hrvatskog radija „A, sada Vlada“ .

Naglašava kako je očekivano upozorenje Ustavnog suda koji je jasno izrekao svoje upozorenje glede postupanja predsjednika RH.

– Jasno je da je SDP nikada slabiji. Pokušaj njihove velike koalicije, za koju je odmah bilo vidljivo da ne postoje ni skice programa, a kamo li ozbiljni program koji može garantirati bilo kakve rezultate. To se vidi i u zadnjih 48 sati, odlazak 4 stranke iz te koalicije, naglašava.

Ističe kako su nespojive dužnosti predsjednika RH s pozicijom kandidata na parlamentarnim izborima. Kako kaže, nije se mogao očekivati drugačiji stav Ustavnog suda.



– HDZ nakon svih naših postignuća ima jasnu viziju za vođenje Hrvatske u narednom mandatu. Nemamo se namjeru baviti Zoranom Milanovićem, kazao je.

Dodaje kako će se komparirati rezultati koje ima ova Vlada s rezultatima koje je imala Vlada SDP-a od 2011.-2015. godine.

– HDZ će kao ozbiljna i odgovorna stranka provodit će odgovornu kampanju te izaći pred birače s kampanjom i odgovornim ljudima koji će nositi taj program, naglasio je Medved.

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

HDZ vjeruje u pobjedu na izborima

Ustavni će sud, rekao je, detaljno pratiti ponašanje i SDP-a i predsjednika Zorana Milanovića.

U subotu se očekuju oporbeni prosvjedi. Medved je rekao kako su oni već imali prosvjed zasnovan isključivo prema mržnji prema HDZ-u.

– Očekivalo se da će ponuditi jasnu viziju i smjer te konkretnu koaliciju, ali od toga nije bilo ništa, rekao je Medved.

Dodaje kako od novog prosvjeda ne očekuju ništa, osim daljnje osipanje te koalicije.

Što se tiče imenovanja Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, Medved naglašava kako raniji procesi nisu bili ni blizu ovako transparentnom postupku.

– Mi ćemo na ove izbore ići s partnerima s kojima smo ostvarili dosadašnja postignuća. A što se tiče mogućih novih partnera, o tome će se razgovarati nakon izbora, rekao je.

Dodaje kako HDZ vjeruje u pobjedu te da će osvojiti broj mandata kao na prošlim parlamentarnim izborima i da građani prepoznaju odgovornost i stabilnost programa HDZ-a.

Medved naglašava kako su od županijskih organizacija zatražili kandidacijske liste. Ističe kako o konkretnim osobama ne bi govorio. Kako kaže, sačekat će i složiti pobjedničku listu.

Medved komentirao uvođenje vojnog roka: ‘Sigurnost nema cijenu i toga smo svi svjesni’

Komentari