Medvedev: Japanski premijer lupeta gluposti o Rusiji. Ovu sramotu može oprati samo seppuku

Foto: Guliver/Thomas Peter-Pool/Getty Images

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev optužio je danas japanskog premijera Fumija Kishidu za podložnost Sjedinjenim Državama i sugerirao da bi trebao izvršiti ritualno samoubojstvo.

Japanski premijer je posjetio Washington kako bi ojačao savezništva Japana i SAD-a nasuprot sve većim izazovima iz Kine, a upozorio je i da Rusija ne smije koristiti nuklearno oružje u Ukrajini.

“Snažno se protivimo bilo kakvim jednostranim pokušajima mijenjanja statusa quo silom ili prisilom, bilo gdje u svijetu”, navodi se u zajedničkoj izjavi.

Šef japanske vlade lupeta gluposti o Rusiji



“Ovo je toliko monstruozna sramota da paranoju oko nuklearnih planova naše države neću ni komentirati. Razmislite o tome. Šef japanske vlade u ponižavajućem, lojalnom zanosu lupeta gluposti o Rusiji. Izdao je sjećanje na stotine tisuća Japanaca koji su stradali u nuklearnom napadu na Hirošimu i Nagasaki”, napisao je Medvedev na Telegramu.

Rekao je i da je Kishida Amerikancima “samo sluga” te da “sluge ne mogu biti hrabre”.

“Ovu sramotu može oprati samo seppuku”

“Ostaje nam samo žaliti Japance. Uostalom, takva se sramota može oprati samo počinjenjem seppukua odmah na idućoj sjednici njihove vlade. Iako, koncept časti u ovoj generaciji japanskih vazala nije uobičajen”, napisao je Medvedev.

Seppuku je ritualno samoubojstvo pripadnika japanskoga ratničkoga sloja i velikaša, u nas poznatiji pod nazivom harakiri (jap., od hara: utroba i kiri: ubod, prema kiru: ubosti).

 

Komentari