Milan Bandić zbog prazne gradske blagajne ne može financijski častiti svoje žetončiće u stranci MB365?!

Foto: Dragan Matic / CROPIX

I dok Zagrepčani koji su izgubili svoje domove u nedavnom potresu i dalje žive od danas do sutra. Mnogi od njih ne mogu sami riješiti svoje stambeno pitanje, te dok Vlada RH najavljuje kako će im pokrivati najam stana, umjesto da Grad Zagreb preuzme odgovornost za svoje građane. Facebook stranica ‘Strah od slobode’ – SOS u svojoj novoj objavi radi malu analizu žetončića zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Tako SOS podsjeća na njihovu posljednju objavu u kojoj su naveli, kako je 29. ožujka 2016. godine njegova stranka dobila tri nova člana, među njima i Slobodana Prosperova Novaka, koji je pola godine kasnije od svog novog stranačkog šefa dobio na korištenje gradski stan. Od te objave Milan Bandić je izjavio kako Novak nije član njegove stranke, no dokaz o tome da je zaista napustio ‘brod koji tone’ zvan MB365 SOS nije uspio potvrditi.

“Gradonačelnik nas revno obavještava kad god njegova stranka dobije novi žetončić više ili manje zvučnog imena, pa je veselo oglasio kako je 29. ožujka 2016. njegova stranka dobila tri nova člana: Josipa Božičevića, Milanu Vuković Runjić i Slobodana Prosperova Novaka. Podsjećamo, pola godine kasnije, 28. rujna, Novaku je dodijeljen na korištenje gradski stan, a nedavno smo pisali i o akademiku Božičeviću, voditelju Zavoda za promet pri HAZU, kojem je početkom travnja ove godine Bandić dodijelio 270.000 proračunskih kuna, pa je pod pritiskom javnosti povukao odluku. Božičević je tada ustvrdio da više nije član stranke. Nakon naše zadnje objave o dodjeli gradskog stana Slobodanu Prosperovu Novaku, Bandić je ne trepnuvši, ali sa suzom u oku, izjavio da dotični nije u njegovoj stranci. Koliko god da smo se trudili, nismo pronašli nikakvu obavijest da Novak više nije na brodu koji tone zvanom BM 365. Možda gradonačelnik zbog dugova u gradskoj blagajni više nije u mogućnosti nekim članovima redovno uplaćivati naknadu za duševne boli vezane uz njihov daljnji ostanak u stranci, pa se članstvo počelo osipati, što je nehotice otkrio u namjeri da brzim puštanjem magle prikrije klijentelističke odnose”, piše SOS u svojoj objavi.



Gradonačelnik nas revno obavještava kad god njegova stranka dobije novi žetončić više ili manje zvučnog imena, pa je…

Gepostet von Strah od slobode am Dienstag, 19. Mai 2020

Komentari