Milanović bez dlake na jeziku: ‘Habijan je gay, kaj ne?’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović sudjeluje na primopredaji dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice (HRM) u Splitu. Nakon službene ceremonije dao je izjavu za medije.

“Andrej Plenković ne želi da se sastaje Vijeće za nacionalnu sigurnost, ni SOA nema smjernice. To je sve jer Plenković to ne želi”, rekao je Milanović. “Hrvatskoj treba jedan malo veći brod”, dodao je Milanović govoreći o stanju u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Upitan je o vojnom roku.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

“O vojnom roku treba razgovarati. To nije jednostavna odluka. Ne samo politički nego organizacijski. Koliko bi bilo ljudi, jesu li to samo muškarci, gdje bi ih smjestili. To je moguće, ali vrlo komplicirano. Što se postiže. Je li to rok od dva mjeseca ili onakav kakav je bio u Jugoslaviji. To je legitimna tema”, rekao je.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Milanović outao Habijana: On je gay, kaj ne?
Novinari su zatim pitali Milanovića kako komentira fotografiju koju je Darko Milinović objavio te u kojoj je usporedio svoje mišiće s mišićima ministra Damira Habijana.



“To su pitanja intime, jel netko gay, Habijan je gay, kaj ne? Pa nije u ormaru, pa živi normalan život, novi francuski premijer je gay. Ako želiš da se to zna, prihvaćam. Ako je to napravio Milinović, previše je, ljudima se ne rugaš. Znam ja što je Ličanin mislio. Moja supruga je išla na gay pride, ja nisam jer mi je to bilo malo previše naglašavanje samo tog dijela identiteta”, zaključio je predsjednik.

Milinović se skinuo pa usporedio svoje mišiće s Habijanovim: Plenkoviću postavio provokativno pitanje

Komentari