Milanović čestitao Božić pravoslavnim vjernicima: ‘Moramo svakodnevno osjetiti duh ove poruke’

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je božićnu čestitku pravoslavnim vjernicima u Republici Hrvatskoj. Čestitku prenosimo u cijelosti.

“Svim hrvatskim građankama i građanima, pravoslavnim vjernicima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan, želim sretan Božić. Proslava Božića tradicionalno je prigoda u kojoj se okuplja obitelj i pokazuje briga i ljubav prema najbližima, stoga od srca želim svima koji slave da blagdan dočekaju i provedu u miru i veselju obiteljskog druženja.

Foto: HINA/Mario Strmotić

‘Moramo svakodnevno osjetiti duh ove poruke’
Predstojeći blagdan prilika je i da svi mi kao zajednica pokažemo da smo uređeno i tolerantno društvo koje će iskreno i u duhu međusobnog razumijevanja proslaviti Božić s našim susjedima i prijateljima, sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere.

Plenković i Milanović nisu najbogatiji: Evo koji političari imaju puno veću plaću i imovinu



Svi ljudi koji Hrvatsku smatraju svojim domom moraju svakodnevno, a pogotovo u dane blagdana, osjetiti duh božićne poruke – solidarnost i ljudsku dobrotu. U nadi da ćemo još iskrenije i spremnije nastaviti graditi našu Domovinu kao društvo jednakih prava i mogućnosti za sve hrvatske ljude, čestitam Božić svim pravoslavnim vjernicima uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi!”, poručio je Milanović.

Komentari