Milanović i danas proziva: ‘Plenković se pokvareno odriče Turudića i govori nevjerojatnu laž’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Zoran Milanović i danas se oglasio na svom Facebook profilu. Pozvao je građane da izađu na izbore i još jednom iznio razloge zašto da ne glasaju za HDZ.

Između ostalog osvrnuo se i na Ivana Turudića i žestoko prozvao sve one koji su ‘digli ruku za njega’.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Plenković, Butković, Obuljen Koržinek, Božinović, Beroš, Grlić-Radman, koliko ih sve ima… to su ljudi koji su na Vladi dignuli ruku za Turudića. Tko god je dignuo ruku za Turudića i dopustio da se ta perverzija i travestija pretvori skoro u stvarnost je – neprijatelj Hrvatske.



To su napravili u Saboru i oni koji nisu u HDZ-u, ti još imaju vremena razmisliti i shvatiti da nisu napravili dobro za Hrvatsku, ti još mogu sutra promijeniti svoj stav i poništiti tu lošu odluku.

Od HDZ-ovaca to ne očekujem. Jedan od glasnijih među njima je i Butković koji je, uz to što je krao i varao zajedno s Josipom Rimac, isto digao ruku za Turudića.

Foto: Damir Krajac/Cropix

‘Biraj sve samo ne HDZ’

A velika većina nas u Hrvatskoj, uvjeren sam, smatra kako odgovorna osoba ne može tako nešto podržati. Dakle, dići ruku za Turudića kojeg se sada i Plenković pokvareno i lagano taktički, a sutra možda strateški, odriče kada govori nevjerojatnu laž – da je znao ranije sve o njemu da ga možda ne bi podržao! To je, naravno, ponizna molba prema onima na koje računa u svom očaju da bi ga sutra mogli spašavati na mjestu premijera. Ali, to tako neće ići.

Doveli su na mjesto Glavnog državnog odvjetnika jednog kriminalca iako su na vrijeme bili upozoreni i potpuno svjesni činjenica. Ali Plenkoviću je njegova stranka, inače osuđena za kriminal, pljačku i otimačinu, bila važnija. A Hrvatskoj što ostane!

Ne, to ne smijemo i nećemo dopustiti i zato 17.4. na izborima biraj sve, samo ne HDZ i one koji idu s njima!”

Domovinski pokret: ‘Plenković opet glumi Hrvata. Glas za njega je glas za ratne zločince’

Komentari