Milanović imenovao viceadmirala Hranja na dužnost načelnika Glavnog stožera OS RH

Jure Miskovic / CROPIX

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović u petak je imenovao viceadmirala Roberta Hranja na dužnost načelnika Glavnog stožera (GS OS RH) te najavio razgovore kojima je cilj okončanje sudjelovanja Hrvatske u misiji u Afganistanu.

Imenovanje Hranja uslijedilo je nakon jednoglasne potpore saborskog Odbora za obranu, a na Vladin prijedlog. Odluka o imenovanju stupa na snagu 1. ožujka.

Iz Ureda predsjednika priopćeno je i da se Milanović sastao s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, sadašnjim načelnikom Glavnog stožera generalom zbora Mirkom Šundovim te Hranjem, koji je trenutno direktor Glavnog stožera OS-a. Na sastanku je predsjednik Milanović izvješten o stanju u Oružanim snagama i planovima razvoja, navode iz Ureda.

Uzimajući u obzir ranije preuzete kratkoročne obveze Republike Hrvatske, stoji u priopćenju, Milanović je donio Naredbu o uporabi i dodjeljivanju Oružanih snaga RH u misiji potpore miru “RESOLUTE SUPPORT“ u Afganistanu, upućivanjem do 110 pripadnika OS RH u ožujku na rok do sedam mjeseci, osim pripadnika medicinskog tima koji se upućuju na rok do četiri mjeseca.



“O budućem sudjelovanju pripadnika OS RH u misiji potpore miru u Afganistanu razgovarat će se, i to sa ciljem okončanja sudjelovanja Republike Hrvatske u misiji u Afganistanu”, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Komentari