Milanović: Ja sam taj koji je kritizirao Vrhovni sud, a gospodin Plenković činio sve da im podilazi

Cropix

Premijer Andrej Plenković rekao je u petak kako presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi media ne vidi kao ucjenu jer je to proces koji traje, referirajući se time na izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića kojemu je tajming presude neobičan i “kao da ih je netko ucjenjivao”.

“Ne doživljavam baš to kao ucjenu, to je pravni proces koji traje desetak godina, došao je kraj kad je došao. Ako netko ne utječe na pravosuđe, onda je to Vlada i HDZ koji vodim zadnjih pet godina. Tako da ne znam, možda on ima nekakve dodatne informacije koje mi nisu poznate”, rekao je Plenković nakon sastanka Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina.

Upitan je li njemu neobičan trenutak, odgovorio je kako nije trenutak presude dovodio u pitanje niti jednom izjavom, niti to kani.

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je presudu Vrhovnog suda Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi media. Rekao je da je vrijeme objave neobično jer je, kaže, presuda očito napisana prije i čuvala se do dan-dva prije imenovanja novog predsjednika Vrhovnog suda, “kao da ih je netko ucjenjivao”. Dodao je da presuda nema veze s Andrejom Plenkovićem, ali ima s nekima koji su tada bili aktivni i još su. Komentirao je i izjavu premijera da ne zna rade li neki suci pod pritiskom Milanovićeve retorike.



“Baš je zanimljiva ta logička akademija gospodina Plenkovića. Da vidimo kako sam ja to utjecao na suce koji su donijeli presudu protiv, HDZ smatra na njihovu štetu, a ja sam taj koji je kritizirao Vrhovni sud, a gospodin Plenković činio sve da im podilazi. Vidite kako se to ne isplati u životu, kad imate posla s gorima od sebe”, rekao je Milanović.

A predsjeniku Milanoviću odgovorili su i iz Vrhovnog suda, na Twitteru su poručili da je – pogriješio.

Komentari