Milanović osuo paljbu po kampanji HDZ-a: ‘Ponavljanje onoga što je Vlada napravila je seljački i neukusno’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 80. obljetnice Šemovečke bitke i osnutka Brigade Braća Radić. Tom prilikom, još jednom je komentirao svoje izjave o kupnji aviona Rafale. Upozorio je kako je potrebno ulagati i u PZO sustave te streljivo i ostale grane vojske.

Na pitanje o tome da se osvrne na svoje izjave o nabavama za vojsku, predsjednik Zoran Milanović je odgovorio kako “nam trebaju drugi sustavi, oprema i streljivo”.

– Opet se svađamo sada. Moja izjava jučer je bila relativno afirmativna. Naglasio sam da nam trebaju drugi sustavi, oprema i streljivo koje nemamo. Tko će to kupiti, HDZ?, zapitao se.

– To je važnije od aviona za kopnenu vojsku. Avioni su važni i dobrodošli su, ustvrdio je.



Naglasio je kako bi “bilo dobro imati PZO sustav” (Sustav protuzračne obrane) te je rekao kako bi prije izabrao takvo ulaganje nego kupovinu aviona, piše HRT.

– Rekao sam da bi možda bilo dobro imati PZO sustav. Kada bih morao birati između aviona i PZO-a, vjerojatno bih izabrao ovo drugo jer to ima veću ubojnu moć i više štiti državu, kazao je.

– Tu smo gdje smo, nisam se protivio ovoj odluci, dodao je.

Korištenje vojske u predizborne svrhe

Predsjednik je komentirao i korištenje vojske u predizborne svrhe. Ponovio je kako je “to legitimno”, ali je ponavljanje onoga što je “Vlada HDZ-a napravila” okarakterizirao “neukusnim i seljačkim”.

– Što se tiče predizbornih svrha, to rade stalno. Rekao sam da je to legitimno. Što to znači? Da nikada više neće preko svojih papagaja, koje okolo šalje po svim događajima, ponavljati što je njegova Vlada napravila. To je neukusno, to je seljački, rekao je.

Komentari