Milanović ponovno opleo po Plenkoviću: Za premijera smo dobili čovjeka koji je direktno s Tome Vinkovića sjeo za upravljač Ferrarija

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović u Borovu je položio vijenac kod Spomen-obilježja poginulim redarstvenicima uoči 30. obljetnice pogibije 12 redarstvenika, nakon čega je dao izjavu za medije.

“Sad su lokalni izbori i sad su svi jako hrabri. Meni je ugodno u njegovom društvu, planirali smo ići u streljanu, ali podlegao je pritisku”, rekao je Milanović govoreći o ministru obrane Mariju Banožiću.

Osvrnuo i na usporedbu Plenkovića i Stojadinovića.

“Isti stil, isti stil imaju. Pašić je drugo, to je vrhunski političar bio, srpski, ali vrhunski. Nisam rekao da je Hitler, to nije. Milan Stojadinović, Mička, vojvoda od Čačka. Što je tu loše?”



“Zar mi nismo pobijedili koronu prošlo ljeto? Stižu još milijuni doza cjepiva. Pobijedit ćemo je opet. Uvijek je premijer taj koji je odgovoran, to je razina centralizacije moći, vlasti, utjecaja, klijentelizma kakvu Hrvatska nije imala nikad. Kad tako centraliziraš vlast, onda odgovaraš za sve, pa tako i za Gabrijelu Žalac, za svakoga odgovaraš. To je odgovornost od koje ne možeš pobjeći, kao ni od vlastitih riječi. Kad Šeks kaže da predsjednica skoro tenkove može izvesti, onda to obvezuje. Ja sam se čuvao takvih riječi prije šest godina kada nisam ni sanjao da ću biti predsjednik”, kazao je predsjednik.

Ponovno se osvrnuo na posljednje izjave predsjednika Vlade Plenkovića.

“Premijer laže i priča o nekim rabljenim autima u Bruxellesu, a ja govorim o činjenicama. Za premijera smo dobili čovjeka koji je direktno s motokultivatora Tome Vinkovića sjeo za upravljač Ferrarija i fali mu nekoliko krugova. Činjenice su točne”, kazao je Milanović.

Komentari