Milanović: Porezna politika ne može biti “uzmem ti na ćupriji, vratim ti na mostu”

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na konferenciji povodom obilježavanja deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Fokus konferencije je na hrvatskom iskustvu ulaska u EU, na prvih deset godina članstva, kao i mogućnostima vanjskopolitičkog i regionalnog djelovanja Hrvatske kao članice EU. Tema prvog panela bilo je hrvatsko iskustvo, put prema punopravnom članstvu i prvih deset godina članstva. U drugom panelu raspravlja se o mogućoj ulozi koju bi Hrvatska mogla imati u budućnosti EU, u konsolidaciji Zapadnog Balkana kao EU teritorija i posljedično, jačanju vlastite i europske sigurnosti u novonastalim okolnostima.

Nakon svojega izlaganja na panelu, predsjednik države dao je izjavu novinarima.

Komentirao je izjavu premijera Andreja Plenkovića da se nikome ništa neće oteti ukidanjem prireeza, a što bi bio dio porezne reforme.

– Nisam opozicijski političar, analitičar, nisam kandidat za premijera, niti ću biti. To nije moj posao. Porezna politika ne može biti “uzmem ti na ćupriji, vratim ti na mostu” i napravio sam ti dobro djelo. A uvalio sam u probleme lokalnu samoupravu, rekao je.



Komentari