Milanović poslao snažnu poruku: Otkrivanje istine o nestalim hrvatskim braniteljima i civilima mora biti i ostati trajna zadaća

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Uoči Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodnog dana nestalih osoba, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović objavio je snažnu poruku na svojoj Facebook stranici. U poruci je istaknuo potrebu za otkrivanjem sudbine 1806 hrvatskih građana, među kojima su većinom bili hrvatski branitelji i civili, čija sudbina nikada nije razjašnjena.

“Dan sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodni dan nestalih osoba bolan je podsjetnik na nikad otkrivenu sudbinu 1806 hrvatskih građana, većinom hrvatskih branitelja i civila.”, započeo je Milanović.

‘Hrvatska mora iskoristiti svaku svoju poziciju’
Predsjednik Milanović naglasio je važnost ovog dana kao podsjetnika na bolnu prošlost Hrvatske te obvezu prema obiteljima nestalih. U svojoj objavi, predsjednik je rekao: “Otkrivanje istine o nestalim hrvatskim braniteljima i civilima mora biti i ostati trajna zadaća hrvatske države, to dugujemo i njihovim obiteljima.”

Nadalje, Milanović je istaknuo kako dug prema nestalima nikada ne smije biti zaboravljen, a Hrvatska kao država mora iskoristiti svaku svoju političku, institucionalnu i međunarodnu poziciju kako bi otkrila sudbinu nestalih. U svojoj objavi, predsjednik je poručio: “Svi koji znaju ili skrivaju tu istinu moraju biti svjesni da Hrvatska neće odustati od potrage za ljudima koji su nestali braneći i oslobađajući svoju zemlju.”



Komentari