MILANOVIĆ POSLAO ŽESTOKU PORUKU SRBIJI: I dalje lupetaju o etničkom čišćenju, e dosta više! Brnabić? Ona je samo Vučićev kurir

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dao je izjavu za medije na proslavi Međunarodnog praznika rada.

Govoreći o nedavnom posjetu srpske premijerke Ane Brnabić Hrvatskoj, Milanović je istaknuo da Srpsko narodno vijeće ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj te da je Brnabić samo glasnogovornica i kurir srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Milanović je također izrazio nezadovoljstvo zbog konstantnih optužbi iz Srbije o etničkom čišćenju u Hrvatskoj te je poručio da je dosta takvih izjava. “Oni i dalje lupetaju o etničkom čišćenju u Hrvatskoj, genocidu – e, dosta više”, kazao je.

Predsjednik je također spomenuo svoj nedavni posjet Derventi u Bosni i Hercegovini, koji je izazvao kontroverze u medijima. Milanović je istaknuo da su neki mediji pogrešno izvijestili o tom posjetu i da on nije imao nikakve veze s “dizanjem bune”.

Govoreći o predstojećem posjetu premijera Andreja Plenkovića Subotici, Milanović je kazao da ne očekuje nikakve značajne promjene nakon tog posjeta. Također je poručio da se politika u Srbiji temelji na pogrešnim pretpostavkama te da se ne može tvrditi da je moderna Hrvatska nastala na etničkom čišćenju. “Ne lupetaj više”, poručio je šefu SDSS-a Miloradu Pupovcu.



Na kraju, Milanović je pozvao Srbiju da prestane s optužbama o etničkom čišćenju te da pokaže popise ubijenih ako želi ući u Europsku uniju. Također je naglasio da se Srbija mora riješiti odnosa s Rusijom u ovom trenutku kako bi mogla napredovati u budućnosti. “Dajte nam te popise ubijenih, to imate, nemojte nas farbati više, previše je vremena prošlo. Hoćete u EU? Ne možemo vam tu pomoći ni odmoći, morate prekinuti ovu vrstu odnosa s Rusijom u ovom trenutku, za pet, 10 godina tko zna…”, rekao je.

Komentari