MILANOVIĆ: Predsjednica šalje opasne signale

Cropix

Predsjednički kandidat SDP-a i 12 stranaka Zoran Milanović, komentirao je izjavu trenutačne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović gdje izjavljuje kako će Milanu Bandiću nositi kolače u zatvor. Osvrnuo se i na rezultate pregovora Vlade i školskih sindikata.

“Opasno je to što radi. Jer signal koji predsjednik šalje na takav način je – pomilovat ću te, barem ja to tako čitam. Gospođa Kitarović se sprema dati oprost nekome koga hrvatsko pravosuđe tretira već godinama”, rekao je Milanović novinarima nakon sastanka s predsjednicima svih stranaka koje su mu dale podršku na predsjedničkim izborima.

Milanović je stava da predsjedniku Republike treba oduzeti ovlast davanja pomilovanja osuđenicima te da u takvim stvarima prijateljstva ne bi smjelo biti.

“Ta priča s prijateljstvima je nešto vrlo, vrlo opasno, da ne upotrijebim neku drugu, grublju riječ koja je vezana s gastroenterološkim smetnjama. Nema prijateljstva u takvim stvarima”, ocijenio je.



‘Plenković mora objasniti zašto nije bilo nastave više od mjesec dana’

Dodao je i da nema šanse da bi ga njegovi prijatelji – kada bi se on, teoretski, našao u situaciji da mu treba pomoć – tako zdušno i financijski poduprli. “Nema šanse. Naročito da me se proganja radi lopovluka ili otimačine javnih sredstava. I to je ta razlika”, poručio je.

Smatra i da je prijateljstvo Grabar-Kitarović i Bandića odnos “iz interesa”, duboko lukrativni.

“Prije toga su joj svaki put, k’o za vraga, jednako tako dobri prijatelji bili ljudi koji su imali problema s pravosuđem. Dakle, taj talent za odabir problematičnog društva, je nešto u čemu gospođa Kitarović naprosto briljira”, ustvrdio je.

Komentar premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na tu predsjedničinu izjavu – kako vjeruje da se šalila – Milanović drži cinizmom, kao i odluku o povećanju koeficijenta složenosti poslova zaposlenima u obrazovanju.

“To je najgora vrsta cinizma. Kao i ova parodija koji smo gledali zadnjih mjesec i pol dana u kojoj su sindikati izborili svoje. Dobili su obećanja koja će svaka buduća Hrvatska vlada morati poštovati”, rekao je.

Smatra da se u ovom slučaju ne radi ni o kakvom Plenkovićevom triku. “On je naprosto natjeran na to i sad će morati svojoj stranci objasniti zašto je to radio i zašto nije bilo škole mjesec i pol dana”, rekao je.

Komentari