Milanović primio izaslanstvo Udruge osoba s invaliditetom i poduzeća Hedona

Profimedia

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u utorak izaslanstvo Udruge osoba s invaliditetom Križevci i socijalnog poduzeća Hedona u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom.

Ured predsjednika priopćio je da su predstavnici Udruge na sastanku upoznali predsjednika Zorana Milanovića sa svojim dvadesetogodišnjim djelovanjem usmjerenim na aktivno sudjelovanje u društvenoj i individualnoj skrbi za osobe s invaliditetom.

Prije sedam godina osnovali su socijalno poduzeće u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom, čokolateriju Hedona koja je u lipnju ove godine pobijedila na natječaju te osvojila nagradu Razvoje banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju na inovativan i učinkovit način.

Milanović je pohvalio je uspješan rad Udruge na promicanju socijalne inkluzije osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada, te čestitao predstavnicima čokolaterije Hedona na osvajanju navedene prestižne nagrade.



Na sastanku su sudjelovali predsjednik Udruge Petar Gatarić, izvršni direktor Udruge Bruno Butigan, direktorica Križevačke čokolaterije Alemka Lončar i voditeljica proizvodnje Sunčica Starinec Skelin.

U izaslanstvu su bile i djelatnice te djelatnici čokolaterije Zdravka Hlubuček, Miljenko Drožđan, Ivana Štriga, Martina Pavlinec i Josip Pejčić, stoji u priopćenju.

Komentari