MILANOVIĆ PRIMIO PREDSJEDNIKA ALBANIJE: ‘Srbija se nalazi u shizofrenoj situaciji, nju se ništa neće pitati po pitanju Kosova’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Albanski predsjednik Bajram Begaj stigao je u službeni posjet našoj zemlji. Sastat će se s cijelim državnim vrhom, predsjednicima Vlade i Sabora, a najprije ga je na Pantovčaku svečano dočekao hrvatski kolega Zoran Milanović.

Prva dama Republike Hrvatske prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović i supruga Predsjednika Republike Albanije Armanda Begaj obišle su izložbu “Oton Ivekovic-retrospektiva“ uz stručno vodstvo autorice izložbe Danijele Markoti u Klovićevim dvorima.

Albanski predsjednik Bajram Begaj je s predsjednikom Zoranom Milanovićem razgovarao o odnosima dviju zemalja, stanju u regiji te o europskom putu Albanije nakon što je lani ta država službeno počela pregovore o članstvu u Europskoj uniji.

– Albanija je po meni trebala odavno biti u puno višoj fazi integracija u odnosu na Europsku uniju. Nije bilo nijednog realnog, političkog, sigurnosnog, pa ni ekonomskog razloga da Albanija ne bude sada već pri kraju pregovora. To nije bila i nije postala, a vjerujem da hoće, prvenstveno zbog predrasuda, rekao je predsjednik Milanović na konferenciji za novinare nakon sastanka.



– S predsjednikom Milanovićem imao sam zadovoljstvo voditi dug, prijateljski razgovor kojem je u fokusu bilo jačanje naših odnosa, europske integracije Albanije te događaji u regiji, rekao je Begaj.

Bajrama Begaja će primiti i predsjednici Vlade i Sabora, Andrej Plenković i Gordan Jandroković.

Albanski predsjednik dolazi u pratnji supruge, koja će u društvu Sanje Milanović Musić razgledati izložbu “Oton Iveković – retrospektiva” u Klovićevim dvorima.

Sutra će dvojica predsjednika boraviti u Zadru gdje će se, među ostalim, sastati s predstavnicima albanske nacionalne manjine i posjetiti crkvu Gospe Loretske – Arbanasi te samostan Školskih sestara franjevki.

Komentari