Milanović razgovarao s Mirjanom Špoljarić Egger o suradnji u kojoj Hrvatska redovito sudjeluje u financiranju humanitarnog djelovanja

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednica Međunarodnog odbora Crvenog križa Mirjana Špoljarić Egger razgovarali su o višegodišnjoj suradnji u okviru koje Hrvatska redovito sudjeluje u financiranju humanitarnog djelovanja te međunarodne organizacije.

Tema sastanka bilo je i humanitarno djelovanje Međunarodnog odbora Crvenog križa na kriznim žarištima širom svijeta koja su posljedica prirodnih katastrofa, vremenskih nepogoda i ratova, priopćeno je iz predsjednikova Ureda.

Mirjana Špoljarić Egger izabrana je na dužnost predsjednice Međunarodnog odbora Crvenog križa u listopadu prošle godine, prva je žena izabrana da vodi ovu svjetski važnu humanitarnu organizaciju, te švicarska diplomatkinja rođena u Hrvatskoj.

Hrvatska surađuje s Međunarodnim odborom Crvenog križa još od 1991. godine, a Hrvatski Crveni križ je od 2017. do 2020. godine bio i član Upravljačkog tijela Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca zahvaljujući dokazanom iskustvu i regionalnom liderstvu u pripremljenosti i upravljanju kriznim situacijama.



Komentari