Milanović sam protiv HDZ-a: ‘Plenković je nahuškao Butkovića da ide sa mnom u okršaj’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Nastavlja se verbalni okršaj između predsjednika Republike Zorana Milanovića i HDZ-ova Olega Butkovića, potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture.

”Oleg Butković je trgovao utjecajem. Nakon izbora će vjerojatno ići u zatvor”, kazao je predsjednik Republike Zoran Milanović i dodao: ”Zato je živčan i divlja.”

”Butko je i oklevetao čovjeka”, kazao je Milanović u izjavi novinarima prilikom posjete Pregradi povodom obilježavanja Dana Grada te sudjelovanju na tradicionalnoj manifestaciji “Kostelska uskrsna pištola”, prenosi Dnevnik.hr.

”Oklevetao je čovjeka kojem je to velika reputacijska šteta. Kad ti netko kaže da si pod sankcijama, da si Putinov prijatelj, to ljudima smeta. Ako nije istina, utuživo je. On će ih proganjati kao vrag grešnu dušu. Ostat će bez krčme, krave, kamiona, sve će mu uzeti. Taj čovjek nikad nije bio pod sankcijama nikakve mu usluge nisu trebale”, kazao je Milanović i dodao: ”Sad je gotov.”



Foto: Ranko Suvar / CROPIX

‘Plenković ga je nahuškao’

”Butković i ja smo lijepo i nježno živjeli četiri godine. Plenković ga je nahuškao da se ide sa mnom u okršaj”, kazao je Milanović.

”Ovakvi tipovi nakon izbora na vlast više neće i zato je živčan, ne nenervozan, nego živčan. Morat će dokazivati na sudu – oklevetao je čovjeka”, kazao je.

Plenković stao u obranu svog ministra pa se okomio na Milanovića: ‘On lupa bez veze’

”Hrvatski ljudi moraju vidjeti kakav se sve talog nagomilao”, kazao je i rekao da je za njega to završetak priče o Butkoviću: ”Ostat će bez birtije.”

”Prvo ćemo se obračunati s lopinama iz HDZ-a”, poručio je Milanović te zapitao gdje je optužnica za Marija Banožića.

Komentari