MILANOVIĆ SE OBRUŠIO NA BANOŽIĆA: ‘Država mu je omogućila sve u životu, ja i dalje vraćam kredit’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović subotu provodi u Međimurju, a u izjavi za medije komentirao je aktualne teme.

U pratnji župana Međimurske županije Matije Posavca predsjednik RH Zoran Milanović je obišao međimurske poljoprivredne štandove na Trgu Republike.

Nakon šetnje i obilaska Milanović je sudjelovao i na svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije povodom Dana Županije.

”Hrvatska je, znam da to zvuči kao psovka, unitarna država”, kazao je u izjavi za novinare komentirajući aktualne teme, između ostalog, i (de)centralizaciju Hrvatske.



Jedna od tema je i slučaj APN. Ministar obrane Mario Banožić rekao je u subotu da još uvijek čeka odgovor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) o tome hoće li, ukoliko prihvati subvencionirani kredit, uskratiti ga nekom drugom, dodavši kako svatko ima drugačije kriterije za moralnost.

”Država mu je omogućila sve u životu”, kazao je Milanović za Banožića.

Upitan za svoj kredit, Milanović je odbacio sličnost sa slučajem Banožića. ”Mislim da su građani sve dobro shvatili jer sam kasnije dobio izbore”, kazao je.

”I dalje vraćam taj kredit”, kazao je te dodao ”650 eura svaki mjesec”.

Govoreći o poreznoj reformi koju sprema Vlada rekao je da to nije reforma nego je ”to rezanje marginalnih stopa.”

”Niti sam ja bio reformator, ovaj još manje”, kazao je, ali i rekao da pozdravlja napore.

”Nemojmo miješati korekcije s reformom koja nama ne treba, kao ni ona regionalne i lokalne samouprave osim ako idemo na pet regija”, kazao je.

Osvrnuo se i na situaciju u BiH. ”Nije dobra. Ovaj zulum ne valja od početka”, rekao je.

Što se, pak tiče novog zagrebačkog nadbiskupa Dražene Kutleše, rekao je da ga je jednom upoznao i izrekao lijepe riječi na njegov račun, prenosi Direktno.

Kad je riječ o očekivanjima i promjenama, dodao je: ”Tko sam ja da Crkvi određujem promjene. Ona je konzervativna organizacija. Prenagle promjene je mogu koštati’.’

Osvrnuo se i na aferi s Covid-19 testovima. ”Dosta više tog COVID-a”, rekao je te dodao:

”Ja sam imao izraelske. Žena mi donijela”.

Komentari