Milanović u Sisačko-moslavačkoj županiji: “Ovo je prvi put da sam se vozio relativno blizu nekom gradu toliko dugo bez signala”

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas obilazi potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Milanović je tijekom prijepodneva prvo obišao gradilište novog odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo i kontejnersko naselje u Sisku.

Uz njega je bila gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, koja je rekla da izmjena nadležnog ministra apsolutno ništa neće promijeniti u vezi s obnovom.

Naime, jučer je službeno objavljeno da Ivan Paladina odlazi s mjesta ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te da će ga naslijediti Branko Bačić.



– Ministri se mijenjaju kao na traci, a obnova će i dalje biti močvara birokracije bez ikakve suvisle ideje kako to napraviti na vrijeme, rekla je Ikić Baniček.

– Sisak ne može čekati nove ministre, ne može čekati da Vlada odluči kada će i kako provesti obnovu. Stoga smo, što se tiče izgradnje škole i vrtića, krenuli sami, poručila je.

Predsjednik Milanović obišao potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji

Milanović je potom posjetio ambulantu Jabukovac, izgrađenu privatnim donacijama, udaljenu 15-ak km od Petrinje.

– Ovo je prvi put da sam se vozio relativno blizu nekom gradu toliko dugo bez signala, rekao je Milanović prilikom susreta s medicinskom sestrom Simonom Horvat, koja je rekla da je to upravo problem na koji je htjela ukazati.

– Nismo mi zaboravljeni od potresa, mi smo zaboravljeni već 15 godina, rekla je Horvat.

Milanović će danas obići i u potresu posve uništeno središte Petrinje te tamošnje kontejnersko naselje. Zatim odlazi u Majske Poljane gdje će se u susresti s članovima obitelji Bjelajac te obići imanje koje se obnavlja privatnom donacijom.

Milanović će potom otići u Glinu, u obilazak srednje škole koja se obnavlja nakon potresa, nakon čega će posjetiti središte Gline i prostore Gradske uprave smještene u kontejnerima.

Komentari