Milanović uputio čestitku braći Sinković: ‘Divovi koji su Hrvatsku učinili veslačkom silom’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su u nedjelju zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava na Bledu, dok su sestre Antonija i Josipa Jurković zauzele četvrto mjesto u dvojcu.

Braća Sinković su imali nešto teži zadatak u finalu, ali su na kraju sjajnim finišem uspjeli prvi proći kroz cilj s vremenom 6:07.00, što je rekord europskih prvenstava. Iza sebe su ostavili Talijane Lucu Rombladija i Mattea Sartorija (6:08.25), a treći su na kraju bili Nizozemci Stefan Broenink i Melwin Tweellar (6:10.74).

Na društvenim mrežama čestitao im je predsjednik RH Zoran Milanović.

“Čestitam Valentu i Martinu Sinkoviću na velikoj pobjedi na Europskom prvenstvu u veslanju održanom na Bledu. Bila je to teška i do kraja neizvjesna veslačka borba u kojoj samo fizički i psihički najspremniji pobjeđuju. A to su gotovo redovito naša braća Sinković. Još jedna njihova zlatna europska medalja, treća u nizu a sedma ukupno, potvrđuje da su divovi sportskog veslanja koji su svoju Hrvatsku učinili veslačkom velesilom. Teško je i pobrojiti sve njihove medalje koje to dokazuju. Nema vam ravnih momci, svaka čast!”, objavio je Milanović.



Komentari