Milanovićeva izjava, u kojoj je lockdown za necijepljene usporedio s fašizmom, razljutila Austrijance

Predsjednik Zoran Milanovic Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Izjavom u kojoj je lockdown za necijepljene usporedio s fašizmom, predsjednik Zoran Milanović razljutio je Austrijance pa su hrvatskog veleposlanika pozvali na razgovor.

Iz austrijskog ministarstva vanjskih poslova za RTL su rekli da su te izjave začuđujuće i neprihvatljive. Istodobno, Austrija razmišlja o još strožim korona mjerama, prenosi Direktno.hr

“Veleposlaniku je jasno priopćeno da su izjave začuđujuće te ih se najoštrije odbacuje. Usporedba mjera protiv Covid-19 pandemije i fašizma je neprihvatljiva. Odgovornost naše vlade je zaštititi ljude u Austriji. Vlada Republike Austrije tu odgovornost ispunjava”, poručila je austrijska vlada.

U Austriji je necijepljenih dva milijuna i od početka tjedna svi su u lockdownu. No za vladu ni to nije dovoljno pa se razmatra i uvođenje obveznog cijepljenja. Na stolu je i lockdown za sve, pa i cijepljene. Jer samo u četvrtak Austrija je imala više od 15 tisuća novih slučajeva zaraze, a još 55 osoba je izgubilo život. Od toga i dvojica muškaraca koji su se s Covidom odlučili boriti na svoj način, tako što su popili lijek protiv parazita.



Komentari