Mileta: “Počela evakuacija stanovnika Zatona i Rasline” Evakuiraju se žene i djeca, a muškarci ostaju gasiti vatrenu stihiju

Ilustracija: Niksa Stipanicev / CROPIX,

Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite i zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta rekao je u srijedu predvečer da je počela evakuacija stanovništva Zatona i Rasline brodovima prema Bilicama te da se očekuje dolazak premijera Andreja Plenkovića.

“Situacija što se tiče ugroze stanovništva nikad nije bila gora u zadnjih deset godina, evakuacija stanovništva s požarom zahvaćenih područja u Zatonu i Raslini je počela, a u ovim trenucima se sastaje Stožer civilne zaštite Grada Šibenika, rekao je Mileta.

Evakuiraju se žene i djeca, a muškarci ostaju gasiti vatrenu stihiju.

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, zbog velikog požara u Šibensko-kninskoj županiji, u pripravnost su stavljene vatrogasne snage iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije.



Na požaru kod Zatona angažirano je oko 150 vatrogasaca, a glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je 25 vojnika kao i pripadnike Ličko-senjske županije s vozilima i opremom na čuvanje požarišta u Raslini.

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX, Kanaderi gase pozar u zaledju Vodica.

Komentari