Milinović žestoko uzvraća Plenkoviću: ‘Jel’ te imalo sramota? Zašto nisi doveo Pupovca u Lisinski?’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Tomislav Karamarko pojavio se u nedjelju na Općem saboru HDZ-a u Zagrebu, a mnogi su ostali iznenađeni vidjevši ga tamo. Predsjednik stranke Andrej Plenković poručio je iznenađenima kako on ne izbacuje članove iz HDZ-a, s iznimkom Darka Milinovića.

“Znate da kao predsjednik HDZ-a ne izbacujem članove i članice. Imali smo iznimku kad je Milinović autobusima došao u jogurt revoluciju pred HDZ, tu nismo imali izbora”, rekao je Plenković kada su ga pitali o Karamarkovom pojavljivanju na stranačkom skupu.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bivšem HDZ-ovcu nije dugo trebalo da mu odgovori

“Kaže Plenković meni, jogurt revolucija. To reci svom glavnom koalicijskom partneru. On je taj jogurt zajedno s tobom. Kad može biti toliko bezobrazan, zaslužuje i takav odgovor. Jogurt revolucija dešavala se pod paskom Miloševića i SDSS-a, njegovog glavnog partnera, i ti nas iz Like uspoređuješ s njima. Jel’ te imalo sramota? Ja sam s puškom u ruci s mnogim drugima rušio tu jogurt revoluciju dok je Plenković bio u Bruxellesu i gledao izdaleka kako se stvara država, kako ginemo”, napisao je Milinović.

“Što je radio Karamarku, a sada mu treba. Ej, Karamarko! Zašto me izbacio? Jer imam kičmu. Nisam mu se htio pokoriti za Istanbulsku, bio sam protiv, birao sam obitelj. Pet puta je odgađao izbore u Lici jer bih ja pobijedio, a to mu nije pasalo. Bili smo u Zagrebu s jednim zahtjevom, da opet ne odgodi izbore, samo to. Ja nisam imao anemiju kojom bi izbjegao poziv Tuđmana za boj. Što bi Plenković dao da je na svojoj koži osjetio kako se stvara država. Pobjegao je i izdaleka gledao kako ginemo. I ti spominješ jogurt revoluciju? Što nisi doveo Pupovca u Lisinski? Tvom Medvedu je bliži Pupovac nego Ćipe. Sramota”, zaključio je Milinović na Facebooku.



Robert Fajt / CROPIX

Zašto je izbačen iz HDZ-a?

Podsjetimo, Milinović je iz HDZ-a izbačen 2018. nakon što je sa stotinjak pristaša autobusima došao pred sjedište HDZ-a u Zagrebu u znak prosvjeda zbog odgađanja stranačkih izbora u Lici. Taj potez je za Sud časti HDZ-a, uz njegove ranije javne istupe u kojima je kritizirao Plenkovića, bio dovoljan da Milinovića isključi iz stranke.

Karamarko ima plan, poslao prijedlog Plenkoviću i objasnio zašto je došao na skup HDZ-a

Komentari