Milorad Pupovac ostaje na čelu SNV-a, a ni izbor potpredsjednika neće vas šokirati

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Milorad Pupovac će i naredne četiri godine biti na čelu Srpskog narodnog vijeća (SNV), jednoglasno su na tajnom glasanju odlučili delegati šestog saziva Skupštine SNV-a na sjednici održanoj 15. srpnja u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji ”Kantakuzina Katarina Branković” u Zagrebu.

Delegati su tajnim glasanjem odlučili da će potpredsjednici SNV-a biti Dragana Jeckov i Boris Milošević, dok je za predsjednika Savjeta SNV-a aklamacijom izabran dosadašnji predsjednik Dejan Jović.

U svom obraćanju Pupovac je podsjetio da je SNV osnovan prije 26 godina “u okolnostima visokih temperatura i prostoru koji je bio znatno skučeniji nego danas”.

“Kroz prošlo razdoblje uspjeli smo popuniti organizacijske, kadrovske i programske sadržaje kakve SNV godinama nije imao. Na prošlim manjinskim izborima povećan je broj vijeća sa 141 na 152, a ako tome dodamo vijeća drugih lista s kojima postoji suradnja, kao što je to u Istri, onda ta brojka prelazi 160 u općinama, gradovima i županijama s preko 1800 vijećnika, što je značajno povećanje. Kadrovski smo ojačali gotovo sva županijska i neka gradska vijeća, dok ćemo s općinskim to napraviti u ovom sazivu. Pojačat ćemo i popravljati koordinaciju između vijeća i suradnju s lokalnim vlastima”, rekao je i najavio dodatni rad u segmentu većeg uključenja žena i mladih, prenose Novosti.



Osvrnuo se i na suradnju i kontakte Srbije i Hrvatske, koja je vidljiva kroz sastanke ZVO-a i hrvatskih organizacija u Srbiji, te predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerima Andrejem Plenkovićem s Anom Brnabić i drugima, naveo je.

Kao vrlo značajno pitanje naglasio je reguliranje financijskog i pravnog statusa SNV-a u naredne dvije godine.

“Ono što sada imamo možemo zahvaliti Klubu zastupnika SDSS-a i SDSS-u kao stranci, ali političke okolnosti neće uvijek biti takve da to bude pouzdano kao sada. Nemamo prigovora na način dodjele i obim sredstava, ali imamo za stalnost sredstava koja će biti osiguravana. Nužno je osigurati funkcioniranje hladnog pogona, dok bi varijabilni dijelovi mogli biti predmet natječaja. Neophodno je da diverzificiramo izvore sredstava pri čemu bi više trebali dobiti iz matične zemlje i institucija EU, ali i preko suradnje s drugim organizacijama koje mogu biti partneri”.

Na sjednici je osim predsjednika SNV-a i dvoje zamjenika, te predsjednika Savjeta SNV-a, izabran i Nadzorni odbor s predsjednikom Jugoslavom Vesićem i članovima Milanom Vrgom, Draganom Pilipovićem, Mirjanom Midić i Tatjanom Spasojević Vukobratović.

Zanimljivo je da je vijest potpuno prošla ispod radara, SNV se jedva oglasio o događaju, a izvještaj o događaju objavljen je samo u Novostima i na VIDA TV-u SNV-a.

Komentari