Ministar Aladrović o odlasku u Klub: Nema nikakvog sukoba interesa. Zainteresiran sam za formulaciju Povjerenstva

Josip Aladrović/Zeljko Hladika/PIXSELL

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u petak je, nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv njega i još dvojice ministara pokrenulo postupak, poručio kako apsolutno nema nikakvog sukoba interesa.

Novinari su ga, nakon susreta s predstavnicima više gospodarskih sektora iz Požeško-slavonske županije, pitali za komentar vezan uz pokretanje postupka utvrđivanja sukoba interesa vezano za klub bivšeg čelnika Janafa Dragana Kovačevića.

Mogao bih reći da nemam komentara, kazao je Aladrović, ali i poručio kako mora izraziti želju i volju da ga jako zanima kako će to obrazložiti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Pokrenut postupak protiv tri ministra 

“Mi imamo 15 dana za očitovanje. Nisam vidio točnu formulaciju samog Povjerenstva na temelju čega je pokrenulo ovaj postupak. Ali, s obzirom da osobno smatram da nema apsolutno nikakvog sukoba interesa, vrlo sam zainteresiran za formulaciju Povjerenstva”, rekao je ministar.



Povjerenstvo je u petak pokrenulo postupak protiv ministara Tomislava ĆorićaJosipa Aladrovića i Olega Butkovića zbog kršenja članka zakona po kojem je dužnosnicima zabranjeno tražiti, prihvatiti ili primiti vrijednost ili uslugu radi glasovanja o bilo kojoj stvari ili utjecati na odluku nekog drugo tijela ili osobe radi osobnog probitka ili probitka povezane osobe.

Komentari