Ministar Božinović najavio: SMS-ovima ćemo obavještavati građane kako se ponašati u određenim situacijama

Ministar Davor Božinović na novinskoj konferenciji nacionalnog stožera civilne zaštite rekao je da postaje jasno da broj zaraženih raste.

Ranije u subotu Nacionalni stožer donio je odluke vezane za promet  i javna okupljanja.

“Donijeli smo odluku o prestanku javnog gradskog prijevoza. S tim da se autobusi, oni će se dezinficirati, a onda će, uz pomoć gradskog Stožera, vidjeti koje su to nužne djelatnosti, prvenstveno zdravstvene i prehrambene djelatnosti, i oni će dobiti iskaznice uz koje će moći uću u autobuse, oni koji su nužni da život funkcionira. Drugima neće biti dozvoljen ulaz u autobus, molim sve kojima je to bila navika da se pomire s tom činjenicom”, rekao je Božinović.

OD SUTRA NEMA NI JAVNOG GRADSKOG PRIJEVOZA Zatvaraju se i svi željeznički i autobusni kolodvori



Podsjetio je i da je danas Državni inspektorat zatvorio nekoliko ugostiteljskih objekata koji  su unatoč svemu radili.

UNATOČ SVIM ZABRANAMA I UPOZORENJIMA Inspektori pozatvarali niz lokala koji su kršili zabranu, uključujući restoran, buregdžinicu i poznatu slastičarnicu

“To je nešto nečuveno. Što se tiče policije, ona je tu da sačuva red, mir, zdravlje i demokratske vrijednosti”, rekao je Božinović.

Istaknuo je da se ljudi moraju razići s javnih površina. Policija koristi megafone i svjetlosne signale da upozori građane.

“Ako se uspozorenjima ne postigne cilj, policija će krenuti s drugim mjerama, a to su kazne od 5-10 tisuća kuna”, kaže Božinović i dodaje kako je jedan građanin, kojeg je policija opomenula, nasrnuo na njih.

“To nećemo dozvoliti”, ističe Božinović.

“Izdat će se upute za ponašanje u zatvorenim prostorima. Iako se čini samo po sebi razumljivo, pročitajte to, molim vas”, kaže Božinović te najavljuje da će ubuduće SMS-ovima obavještavati građane kako se ponašati u određenim situacijama.

RIGOROZNE MJERE Zabranjuje se kretanje i zadržavanje većeg broja osoba na ulicama, trgovima, rivama…

Komentari