Ministar uprave Malenica o Nosić: Ona prestaje biti načelnica općine Lovreć

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ministar uprave Ivan Malenica osvrnuo se na slučaj načelnice općine Anite Nosić koja je, dok je bila načelnica, prijavila prebivalište u Zagrebu kako bi ostvarila pravo na subvencionirani kredit.

Ivan Malenica pojasnio je da je APN obavijestio Ministarstvo uprave da je Anita Nosić prijavila prebivalište na području grada Zagreba zbog prijave za subvencionirani kredit.

Temeljem tog dopisa, Ministarstvo uprave zatražilo je od MUP-a potvrdu o prebivalištu na temelju koje je utvrđeno da je Nosić prijavila prebivalište u gradu Zagrebu od prosinca 2018. do lipnja 2019. i sukladno Zakonu o lokalnim izborima mandat načelnice je izvršenjem te činjenice prestao i Ministarstvo uprave će utvrditi da će dužnost načelnika općine Lovreć obavljati njezin zamjenik.

Dopis je već upućen u općinu Lovreć, a s obzirom da je prošlo više od dvije godine mandata, općinu će do redovnih lokalnih izbora voditi zamjenik.



Na pitanje hoće li Nosić morati vratiti plaće koje je dobila kao načelnica Malenica kaže: Postoji praksa Upravnih sudova oko plaće da neće trebati vratiti novce, ali na općini Lovreć je da pokrene pravne radnje ako smatra da treba vratiti novac. Ministarstvo uprave nema takve ovlasti”, pojasnio je Malenica.

Podsjetimo, načelnica male općine Lovreć u imotskom zaleđu došla je u fokus javnosti nakon što se otkrilo da je dobila subvencionirani kredit za kupnju stana u Zagrebu iako je uistinu živjela u Lovreću gdje je bila načelnica.

Ministarstvo graditeljstva njezin je slučaj prijavilo DORH-u, a o njoj će raspravljati i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, piše N1.

Komentari