Ministarstvo branitelja odgovorilo Glavaševiću: Koristi ranjive skupine u svrhu političkih igara

Cropix

Ministarstvo hrvatskih branitelja priopćilo je u srijedu da je dužno reagirati na lažne informacije koje su se medijskim prostorom proširile nakon objave saborskog zastupnika Bojana Glavaševića na društvenim mrežama.

“Navod zastupnika Glavaševića u kojem tvrdi kako ‘Medved i Bedeković nisu htjeli dati roditeljima njegovateljima da u utičnicu ministarstva uštekaju razglas’ netočan je jer Ministarstvo hrvatskih branitelja nije zaprimilo obavijest o održavanju prosvjeda ispred svoga sjedišta, niti zahtjev za ustupanjem električne energije”, navodi se u priopćenju i dodaje da ti navodi “ne štete ugledu samo ministra Medveda, već su grubo, manipulativno oporbeno korištenje zahtjeva prosvjednika u dnevno-političke svrhe”.

S obzirom na dužnost koju je obnašao u Ministarstvu, Glavašević “bi morao biti svjestan kako njegove tvrdnje utječu na ranjive skupine društva i upravo on ne bi trebao koristiti poteškoće s kojima se susreću ranjive skupine u svrhu svojih političkih igara”, ističe Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Također, navodi se dalje, “Glavašević je naveo kako se ‘Matić nije bojao onoga što šatoraši imaju reći i dao im je utičnicu. Doduše, za razliku od Tome i Vesne, on se nije imao čega sramiti'”.“Prvenstveno, nazivanje skupine hrvatskih branitelja ‘šatorašima’, omalovažavanje je koje ministar Medved, uslijed postupaka pojedinih bivših dužnosnika u Ministarstvu, svakoga dana nastoji ispraviti. Svojih postupaka se ne srami, štoviše sa svojim suradnicima čini sve da hrvatski branitelji u društvu imaju položaj kakav zaslužuju”, poručilo je Ministarstvo.

Ocjenjuje da se “odnos Bojana Glavaševića prema prosvjedu hrvatskih branitelja najbolje očituje u činjenici kako je tijekom prosvjeda hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula, a pritom nitko od tadašnje vladajuće garniture nije osjetio moralnu obvezu ponuditi pomoć prosvjednicima”.

Ministarstvo hrvatskih branitelja na kraju poziva sve kreatore javnog mnijenja da u obzir uzmu, prije svega, istinitost onog što u javni prostor iznose te da se zaustavi korištenje teških životnih sudbina u dnevno-političke svrhe.

Članovi Udruge obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Sjena” u srijedu su prosvjedom ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pozvali ministricu Vesnu Bedeković da poboljša status roditelja njegovatelja i njegovatelja djece s posebnim potrebama, te da ih se zakonski tretira kao radnike s plaćom i mogućnošću bolovanja.

Komentari