Ministarstvo obrane: Hrvatska vojska spremna pomoći stacionaru u Areni Zagreb

Ilustracija Foto: MORH / F. Klen

Pripadnici Hrvatske vojske u potpunosti su spremni pomoći zdravstvenom sustavu u slučaju otvaranja stacionara u Areni Zagreb, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo obrane.

U slučaju otvaranja stacionara u Areni bit će angažiran 21 pripadnik Hrvatske vojske koji će se izmjenjivati u smjenskom radu, a riječ je o medicinskim timovima te pripadnicima Oružanih snaga RH koji će pružati logističku pomoć u radu stacionara.

Vojni medicinski timovi brojat će ukupno tri liječnika i šest medicinskih tehničara ili sestara.

Ministarstvo napominje da je Arena u potpunosti je opremljena te ju se u slučaju potrebe može koristiti kao stacionar za pomoć zdravstvenom sustavu kako bi se rasteretili bolnički kapaciteti.



Ministarstvo napominje da se pripadnici Hrvatske vojske od predstavljanja stacionara u Areni početkom studenoga nalaze se u 24-satnom dežurstvu i spremnosti za angažman u slučaju potrebe.

Hrvatska vojska, uz to od početka pandemije pomaže civilnim institucijama i hrvatskim građanima kroz razne oblike potpore, aktivno su bili uključeni u osposobljavanje i formiranja stacionara, a tako će i u slučaju potrebe pomagati i u samom funkcioniranju Arene.

Komentari