Ministrica turizma zadovoljna rezultatima: Sezona na 50 posto prošlogodišnjeg prometa

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u nedjelju je u Barbanu izrazila zadovoljstvo samim tijekom turističke sezone koja je po njezinim riječima ostvarila 50 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa, što je dvadeset posto više od očekivanja.

“Prema našoj projekciji ali i projekciji svjetske turističke organizacije trebali smo biti na razini od 30 posto. Međutim trenutno prelazimo 50 posto prošlogodišnjeg prometa i s tim brojkama, kada realno sagledamo sve segmente, možemo biti zadovoljni”, rekla je Brnjac novinarima u Barbanu, gdje se održava Trka na prstrnac.

S takvim rezultatom su zadovoljni s obzirom na situaciju u zemljama u okruženju i drugim mediteranskim zemljama koje bilježe pad prometa od 70 do čak 80 posto.

Napomenula je da sve zemlje, pa i one koje su Hrvatsku stavili na crvenu listu prate epidemiološku situaciju i mjere revidiraju svaka dva tjedna.



“Mi se moramo i dalje pridržavati svih epidemioloških mjera kako bi nastavili s dobrim brojkama koje smo imali donedavno. No, moramo biti svjesni činjenice da u ožujku, travnju, svibnju i polovici lipnja nismo imali turističku sezonu kakvu smo očekivali”, rekla je Brnjac koja u rujnu očekuje nastavak dobrih rezultata.

“Očekujemo nastavak sezone, ona nije gotova, ali napominjem samo uz dobre epidemiološke mjere i dobro vrijeme”, dodala je Brnjac, napominjući da je u Istri i Primorsko-goranskoj županiji epidemiološka situacija vrlo dobra, što znaju i turisti, zbog čega imaju dobre rezultate.

Upitana kako se pripremiti za 2021. koja, kako se čini neće biti laka, ministrica je rekla da je očuvanje radnih mjesta i stabilnost turističkog sektora trenutno najvažnije.

“Turizam je oduvijek bio grana gospodarstva sklona brzim promjenama i prilagodbi tim izazovima. Osiguravanje prepoznatljivosti Hrvatske kao sigurne turističke destinacije koja se brine o svojim gostima, uz nastavak dosadašnjih rezultata daje nam zamašnjak za sljedeću godinu”, zaključila je Brnjac.

Komentari