Miro Bulj: Domovi zdravlja su u rasulu, građani nemaju zdravstvene usluge na razini na kojoj bi trebale biti

Mostov gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, govorio je o problemima u domovima zdravlja te o tome kako su HDZ, HGS i Domovinski pokret bili suzdržani kod glasanja za njihovog kandidata za predsjednika Skupštine.

Kaže da je za županiju problematčna suradnja HDZ-a i HGS-a. Danas smo na Skupštini imali jedini prijedlog za predsjednika Skupštine da se nastavi dalje raditi. Niz neistina koje je iznio Ante Sanader, a svjestan toga da po prvi put nisu imali kandidata za predsjednika govori u kakvim se problemima nalaze. Mi da bi bili konstruktivni dali smo prijedlog, Ivicu Kukavicu.

Županija je u ogromnim problemima temeljem suradnje HDZ-a i HGS-a kojem sam ja bio najveći kritičar jer našu djecu i roditelje zanima kako je mene sad dočekalo 160 neupisane djece, što je s našim domovima zdravlja, što je s našim cestama, Sinjskim poljem, Vrgorskim poljem, to je nama prioritet. Politike koje su dosad vodile apsolutno su krivci za situaciju i glavni su kočninčari razvoja ove najperspektivnije županije u Republici Hrvatskoj”, rekao je Bulj.

Što se tiče domova zdravlja izjavio je: “U rasulu su, građani nemaju zdravstvene usluge na razini na kojoj bi trebale biti. Liječnici nam odlaze. Splitsko-dalmatinska županija je uništila zdravstvene usluge, a Šimundić se poziva na abortuse kada ljekarne imaju utjecaj na takve odluke kao što i ja imam na lansiranje NASA-ine rakete u SAD-u”



Za kraj je rekao kako su za razvoj najbitnije županije, ali i kako su oni dali prijedlog te kako nije bilo protuprijedloga: “Dali smo prijedlog, nije bilo protuprijedloga. Ovo što su bili suzdržani govori da nemaju interes za rješavanje problema. Ako su hrabri, ako su lole, nikakav problem ići na izbore. Bolje ići na izbore nego ovako se odnositi prema građanima kojima smo dali obećanje da idemo na promjene”, piše N1.

Komentari