MISTERIJ RIJEŠEN! Zagrebačka kontrola leta otkrila zašto je avion iznad Hrvatske naglo promijenio smjer

Foto: Pixabay

Nakon što je zrakoplov Wizz Aira koji je u četvrtak letio iz njemačkog Dortmunda prema Ohridu u Sjevernoj Makedoniji, iznad zračnog prostora Hrvatske naglo je promijenio smjer i krenuo prema Kvarneru, nikome nije bilo jasno što se događa te zbog čega nije sletio u Zagreb, kada mu je zagrebačka zračna luka bila bliži od onog u Veneciji, gdje je na kraju zrakoplov sletio.

Iz zagrebačke kontrole zračnog prometa kazali su nam kako su dok je zrakoplov mijenjao smjer, bili upoznati s onim što se događa, piše Dnevno.hr

“Navedeni avion bio je u dvosmjernoj komunikaciji s nadležnom kontrolom zračnog prometa, a to je u ovome slučaju Oblasna kontrola zračne plovidbe Zagreb”, kazali su.

‘Pilot aviona objavio je medical emergency’
Potom su objasnili kako se na letu Wizz Aira dogodio medicinski incident, odnosno netko na letu je imao medicinske probleme.



“Pilot aviona objavio je medical emergency, što znači da je netko u avionu imao zdravstvene probleme. Na zahtjev pilota avion je promijenio destinaciju te je preusmjeren u Veneciju”, kazali su nam iz zagrebačke kontrole zračne plovidbe.

Podsjetimo, u trenutku kad je prešao granicu Hrvatske i BiH, skrenuo je iznenada prema Kvarneru da bi na koncu hitno sletio u Veneciju i to samo 20 minuta prije no što je trebao stići na odredište.

“Hrvatska kontrola zračne plovidbe je pružila uslugu kontrole letenja ovome avionu kao i bilo kojem drugom avionu u slučaju nužde sukladno svim primjenjivim propisima”, kazali su.

‘Neplanirano slijetanje’
I njemački su mediji prenijeli kako je zrakoplov bio preusmjeren u Veneciju zbog hitnog zdravstvenog stanja putnika, no da se ne zna radi li se o muškarcu ili ženi te kakvi su detalji bolesti.

Glasnogovornica zračne luke Simone Bödecker njemačkim je medijima inicijalno samo potvrdila “neplanirano slijetanje u Veneciju”.

Komentari