Mlada finska premijerka u noćnom klubu partijala do zore, a trebala se testirati te izbjegavati kontakte

Foto: Pixsell

Sanna Marin (36), bila je u noćnom klubu u Helsinkiju. Službeni telefon ostavila je doma. Na njega su joj stigle poruke da se ode testirati i da izbjegava kontakte jer joj je kolega zaražen.

Sanna Marin (36), najmlađa finska premijerka u povijesti, ispričala se građanima nakon što su procurile fotografije kako partija u noćnom klubu u Helsinkiju, prenose 24sata.hr.

U subotu navečer kontaktirao ju je državni tajnik kako bi je obavijestio o pozitivnom rezultatu testa ministra vanjskih poslova, Pekka Haavista.

U Finskoj je pravilo da onaj tko je u potpunosti cijepljen ne mora ići u karantenu, pa je premijerka nakon obavijesti ostavila telefon doma i izašla.



Tek je u nedjelju shvatila da je primila i dodatne instrukcije kao što su izbjegavanje kontakta s drugim ljudima i testiranje na Covid- 19.

– Trebala sam pametnije razmisliti u subotu navečer – napisala je Marin na Facebooku.

– Stvarno mi je žao.

Fotografije iz kluba podijelio je tabloid Seiska, a na njima se jasno vidi premijerka u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

Marin je za televiziju Yle u srijedu rekla da je obavila testiranje u nedjelju i ponedjeljak te da je na oba testa bila negativna. Dodala je i da razumije zašto su državnim službenicima potrebne strože mjere od onih koje imaju građani.

Marin nije jedina premijerka nordijskih država koja je izazvala bijes u ljudima zbog nepoštivanja mjera.

Norveška premijerka Erna Solberg kažnjena je s 20 000 norveških kruna jer je organizirala rođendansku zabavu za 13 osoba u veljači, unatoč zabrani okupljanja više od 10 ljudi, prenosi Fox News.

Visoki švedski dužnosnik, Dan Eliasson, je ranije ove godine podnio ostavku nakon putovanja na Kanarske otoke svojoj kćeri. U Sjedinjenim Državama, predsjednica Predstavničkog doma Nancy Pelosi, posjetila je prošle godine frizerski salon iako su takve vrste sastanaka na zatvorenom bile zabranjene, a guverner Kalifornije Gawin Newsom također se prošle godine našao na udaru kritika nakon što je jeo vani u otmjenom restoranu doline Napa, unatoč strogim mjerama izolacije u njegovoj državi.

 

Komentari