Mlinarić Ćipe: Porfirije ne šalje poruke pomirenja nego huška

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe govorio je za N1 o posjetu srpskog patrijarha Porfirija te situaciji u Vukovaru. Ćiše se ne slaže da je Porfirije u Vukovaru uputio riječi pomirenja.

“Nisu to riječi pomirenja nego riječi izjednačavnaja žrtve i agresora. Porfirije je, po meni, trebao otići na Ovčaru i ispričati se za agresiju Srbije 1991. godine, to bi bile riječi pomirenja. Ovo su riječi izjednačavanja žrtve i agresije što Srpska pravoslavna crkva radi već desetljećima, a ima podršku u SDSS-u”, smatra Stipo Mlinarić.

Napominje da je osim Milorada Pupovca jučer odlikovan i Vojislav Stanimirović.

“On je bio okupacijski gradonačelnik Vukovara, čovjek koji je bio viđen na Ovčari kad je izvršen masakr 262 ranjenika. Kada takve ljude odlikujete, šaljete poruku. A poruku su poslali i prije dva mjeseca, kada su odlikovali ratnog zločinca Vojislava Šešelja”, dodaje Ćipe.



Pozvao se i na izjavu patrijarha Porfirija od prije mjesec dana u BiH kada je rekao da granice nisu zadane, da su se kroz povijest mijenjale i da će se u budućnosti mijenjati.

“To mi nikako ne liči na poruke pomirenja nego na huškanje”, kazao je.

Rekao je i da je Vojislav Stanimirović jako politički aktivan iako se ne pojavljuje u medijima.

“On je u SDSS-u glavni tajnik, vuče konce iz sjene”, kazao je.

Poručio je da ako se mir ne bude gradio na istini, odnosi će se razrušiti kad-tad.

Kritizirao je i Vladu koja nije poslala niti jednog ministra na obljetnicu stradavanja Blage Zadre te je upitao kakvu poruku Vlada time šalje.

 

Komentari