Mnogi se zezaju na račun Mosta i para Selak Raspudić: ‘Nek s Puljcima osnuju u ime obitelji’

Foto: Damir Krajac/Cropix

Marija Selak Raspudić je na današnjoj konferenciji za medije progovorila o raskolu u Mostu, potvrđujući špekulacije koje su kružile od jučer kada je Jutarnji list objavio da je u toj stranci došlo do raskola.

No, istaknula je da nesuglasice nisu nastale zbog rasprave oko listi za europske izbore, već oko nekih zbivanja u kampanji. Govoreći o ponudi da bude prva na listi za Europski parlament, naglasila je da je smatrala neprimjerenim nositi zajedničku listu s obzirom na javno ogradu kolege Marina Miletića, a koji je također izrazio želju za vođenjem te liste.

Demantirala je i to da je uvjetovala kolege u Mostu da njezin suprug mora biti na listi za Europski parlament. “Suprotno je onome što je objavljeno. Ne samo da nije trebao biti na listi, nego je unatoč uvjeravanju iz Mosta, to rezolutno odbio, nije htio varati birače”, tvrdi.

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Odbila biti na listi

Kazala je da joj je važno istaknuti njezinu odlučnost da ostane dosljedna svojim načelima, tvrdeći da bi okretanje glave u cilju osobnih političkih interesa bilo izdaja birača. Stoga je odlučila odustati od liste za Europski parlament i ostati u Saboru, vjerujući da je to pošteniji potez, osobito u teškim vremenima kada se Hrvatska suočava s mogućnošću trgovačke koalicije s HDZ-om.



Što se tiče daljnjeg djelovanja, Selak Raspudić planira nastaviti kao nezavisna zastupnica, otvorena za suradnju sa svima, uključujući i Most. O političkoj budućnosti Nine Raspudića, istaknula je da je on sam o tome odlučio i nastavio djelovati kao nezavisni zastupnik.

Šef Mosta o Raspudićima: ‘Žao mi je, oni taj dio nisu mogli prihvatiti’

Važno je napomenuti da Selak Raspudić nema namjeru pridružiti se drugoj stranci, s obzirom na na njene ranije izjave o tome da bi trebalo oformiti antiHDZ koaliciju. “Ne planiram se priključiti SDP-u”, kazala je kratko.

S političkom rastavom bračnog para Selak Raspudić i Mosta neki su se odlučili našaliti. Mario Nakić, urednik portala Liberal, iznio je ideju o novom klubu u Saboru. “Raspudići bi se mogli uključiti s Puljcima u zajednički klub u Saboru. Klub bi se mogao zvati, na primjer, ‘U ime obitelji'”, napisao je Nakić na Facebooku.

Podsjetimo, Ivica Puljak i Marijana Puljak, saborski su zastupnici Centra, i sjedit će u novom sazivu Sabora kao i Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić.

Selak Raspudić otkrila razloge raskola u Mostu: ‘To je pitanje principa’

Komentari