‘MOLITE U SVOJA ČETIRI ŽIDA!’ Ženska mreža došla pred molitelje na Trgu bana Jelačića, ne mogu više smisliti klečanje

Foto: Zagreb.info

Ove subote u 8 i 30 sati na Trgu bana Jelačića krenulo je molenje i klečanje muškaraca koje se održava svake prve subote u mjesecu. Ovaj put ih je dočekao prosvjed Ženske mreže koja poručuje kako bi prosvjed vjernika trebalo zabraniti. Na nekim transparentima ženskog prosvjeda stoji “Molite u svoja četiri zida”. Na stranici Muževni budite ranije je objavljen poziv u kojem opisuju za što će moliti ove subote.

Foto: Zagreb.info

“Dana 4. veljače, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Započet će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molit će se na sljedeće nakane:

1. Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.
2. Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
3. Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.
4. Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
5. Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.
6. Za duše u čistilištu.
7. Za osobne nakane”



https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=559879319526642&t=0

Prosvjed Ženske mreže protiv molitelja
Do sada su muškarci već izazivali pomutnju i žestoke reakcije lijevih skupina, a Ženska mreža Hrvatske najavila je prosvjed protiv molitelja poručivši kako je prosvjed muškaraca molitelja anticivlizacijski.

“Zahtjev muškaraca koji će prosvjedovati sutra na Trgu bana Jelačića za uspostavu njihovog autoriteta u obitelji je retrogradan, protuustavan i anticivilizacijski. Prosvjed sa zahtjevom za podčinjavanjem odnosno diskriminacijom žena je sukladno pozitivnom zakonodavstvu trebao biti zabranjen.

Sutra ćemo javnosti simboličnom akcijom pokazati da ne pristajemo ni na čije zadiranje u odluke žena o njihovom seksualnom životu i odijevanju. Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu! Ženska mreža Hrvatske inzistira na autonomiji žena i poštivanju međunarodnih standarda zaštite ljudskih prava”, poručuju iz Ženske mreže.

 

Komentari