Molitelji i ove subote na trgovima: Prosvjednici su se ovog puta odlučili za neobičan potez

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i ove su se subote, prve u mjesecu, okupili molitelji.

I ove subote moliti će se za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke, za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.

Foto: Nera Simic / CROPIX

Moliti će se diljem Hrvatske

Također će moliti za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane



Uz Zagreb, krunicu će muškarci moliti u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Moli se i u drugim gradovima

I ove subote na Trg su došli prosvjednici koji se odlučili na neobičan potez. Ovog puta odlučili su leći među prosvjednike. Imaju transparente “Naša tijela, naš izbor”, “Slobodan javni prostor za sve” i druge.

Molitvu muškaraca i ovog puta ometaju prosvjednici koji zvižde i lupaju bubnjevima te na taj način glasno izražavaju svoje nezadovoljstvo ovom mjesečnom moliteljskom akcijom.

Osim na Trgu bana Jelačića u Zagrebu moli se i u nizu drugih hrvatskih gradova: Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Trogiru, Zadru i  Viroviticu – da navedemo samo neke.

Molitelji i danas na Trgu bana Jelačića, ni kiša ih nije spriječila u molitvi. Pojavili se i prosvjednici

 

Komentari