MORH: Krstičević kupio legalno izgrađenu kuću s građevinskom dozvolom

Jure Miskovic / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nije kupio bespravno izgrađenu kuću u Žaboriću, kako je izvijestio portal Index, nego su on i njegova supruga 2004. kupili kuću s okućnicom izgrađenu po građevinskoj dozvoli iz 1982. godine, priopćilo je u petak Ministarstvo obrane (MORH).

MORH je time reagirao na članak Vladimira Matijanića pod naslovom “Krstičević kupio bespravno izgrađenu kuću na moru”, koji je objavljen na portalu Index 31. siječnja 2020. godine.

MORH tvrdi kako je objavljena netočna i neistinita informacija koja je, smatra, objavljena u cilju narušavanja i kompromitiranja časti i ugleda potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

“Naime, nije točno da je ministar Krstičević kupio bespravno izgrađenu kuću. Ministar Krstičević i njegova supruga su 2004. godine kupili kuću s okućnicom izgrađenu po građevinskoj dozvoli iz 1982. godine. Navedenu nekretninu u Žaboriću prvi vlasnik (od kojeg je kupljena nekretnina) je nadogradio za 17 kvadrata garaže u sklopu kuće, što je legalizirano 2016. godine temeljem zahtjeva iz 2013. godine. Građevinska dozvola po kojoj je kuća napravljena može se dati na uvid”, stoji u reakciji MORH-a.Index u petak piše da je Krstičević priznao u odgovoru Indexu da je vikendica u Žaboriću pored Šibenika koju je kupio 2004. godine, u cijelosti legalizirana tek 2016. godine. “Drugim riječima, aktualni je ministar lijepih 12 godina bio vlasnik bespravno dograđene kuće”, piše Index.

Komentari