MOŽE LI BAHATIJE? Plenković: Veledrogerije mogu izdržati. Ne vidim da je netko gladan kruha

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Grad Karlovac, gdje se sastao sa zamjenicom župana koja obnaša dužnost karlovačke županice Martinom Furdek Hajdin i gradonačelnikom Damirom Mandićem.

Prije toga, na Plitvicama je sudjelovao obilježavanju 30. obljetnice akcije “Plitvice”.

Na Plitvicama je bio i predsjednik Milanović, no prije premijera. Milanović je ondje ponovno govorio o premijeru.

Plenković: Koliko znam nikad nije bilo predviđeno zajedničko polaganje vijenaca

“Zadovoljan sam da je ovdje i potpredsjednik Vlade završio projekt muzeja Domovinskog rata”, rekao je, i dodao kako se nada da će se što prije Karlovac bolje željeznički povezati sa Zagrebom.



Što se tiče odvojenog polaganja vijenca njega i predsjednika Republike, rekao je da on nije primio nikakav dopis za zajedničko polaganje.

“Prvi put sam to čuo dok sam bio ovdje. Koliko znam nikad nije bilo predviđeno zajedničko polaganje vijenaca”, rekao je Plenković.

O dugovima veledrogerijama

Što se tiče dugova veledrogerijama i obustave lijekova, kaže da on ne zna da je nekome falio lijek jedan dan.

Reforma zdravstva traje, rekao je Plenković i dodao da se zdravstvene usluge pokušavaju učiniti dostupnijima.

“Zadnjih deset godina je situacija ista. Što je to dramatično danas? Sastanak. Veledrogerije mogu izdržati, snažni su oni. Ne vidim da je netko gladan kruha”, komentirao je premijer situaciju s veledrogerijama.

Osvrnuo se na nove mjere pa rekao da ublažavanje mjera mora ići ukorak s epidemiološkom odgovornošću, a “nošenje maske je korisno”.

O DSV-u

Istaknuo je da je pravosuđe nezavisno.

“Previše je povezivanja s HDZ-om, to nije dobro. Nikad nisam znao tko je na dnevnom redu DSV-a. Nikako nije dobro da se nastoji dovesti u pitanje da se suci biraju od strane tijela u kojem je utjecaj politike praktički sveden na minimum”, kaže Plenković.

O Milanoviću

“Što se više ponavlja takav stil, ispada da je to normalno, a sve što gledamo je nenormalno. Imao ponašanje koje je nemoralno. zašto je iskompleksirano? Imamo nekoga tko ničim izazvan govori koliko je dobio glasova. Nek’ se sjeti izbora 2016., porazio sam ga na parlamentarni izborima, nakon čega je dao ostavku na čelo SDP-a. Tko je pozivao na veliku koaliciju 2011.”, rekao je. Kaže i da on već četiri godine čeka da ga Milanović nazove i čestita mu na pobjedi.

Što se tiče ljubomornosti, on bi htio da su ovlasti predsjednika veće, a kad je bio premijer, pitao se je li ta funkcija uopće potrebna. Kvaka broj tri su laži”, nabrajao je Plenković.

“Sad zbog njegovih propusta svi sudjelujemo u silovanju procedure”, govori Plenković. Kaže da je smisao Zakona o sudovima da cijeli proces bude transparentan.

Komentari