Možemo! predstavili svog kandidata za premijera: Jednoglasnom odlukom izabrana je Sandra Benčić

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Kao što se i očekivalo, kandidatkinja za premijerku platforme Možemo! bit će saborska zastupnica Sandra Benčić koja je, uz gradonačelnika Tomislava Tomaševića, izabrana za predsjednicu stranke na unutarstranačkim izborima u ožujku.

Sandra Benčić izabrana je jednoglasnom odlukom Vijeća na sastanku popodne, nakon čega je oko 18 sati o njoj elektronskom poštom bilo obaviješteno šire članstvo platforme Možemo!.

“Mi smo kao stranka jučer imali sastanak. Pedeset članova vijeća iz cijele Hrvatske se okupilo u Zagrebu. Nakon kraćeg vijećanja odlučeno je da to bude Sandra Benčić. To je na neki način prirodna odluka. Bilo je jednoglasno, hvala Sandri što je prihvatila tu kandidaturu”, rekao je Tomislav Tomašević, prenosi Dnevno.hr.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj su sljedeće godine.



Sandra Benčić rođena je u Zaboku 1978., završila je Pravni fakultet u Zagrebu, članica je Centra za mirovne studije, a prije no što je postala saborskom zastupnicom predavala je na Algebri te radila kao vanjska stručnjakinja Vijeća Europe za slobodu govora, a bila je i članica Povjerenstva za postupanje po pritužbama u MUP-u i Savjeta za razvoj civilnog društva.

U Saboru predsjedava Odborom za zaštitu okoliša i članica je Odbora za pravosuđe.

 

Komentari