MRAČNA STRANA SEZONE! Na stranicama jedne cijene, a u stvarnosti nešto sasvim drugo: ‘Jadno, neprofesionalno i lešinarski’

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX/ilustracija

Apartmani diljem Jadrana odavno su popunjeni, a gosti koji su odlučili tražiti smještaj na vrhuncu sezone na teškim su mukama. Više im nije važno na kojem će se otoku nekoliko dana odmoriti od nakupljenog stresa, već samo da je apartman donekle prihvatljive cijene. Nažalost, mnogi će nakon napornog pretraživanja ipak odustati od ljetovanja na našem divnom moru, piše Dnevno.hr.

Čitateljica Jana iz Zagreba cijeli je vikend povela na stranicama za iznajmljivanje, a kako si ne može priuštiti noćenje za 100 eura, poprilično se razveselila kada je na stranici Apartmanija pronašla cjenovno pristupačan studio apartman na malenom otoku Prviću nedaleko od Vodica. Vlasnica je u cjeniku navela da noćenje stoji 55 eura, ali pod uvjetom da se u smještaju boravi najmanje dva dana. Jana joj se odlučila javiti, no onda je uslijedio šok i bezobrazluk.

Vlasnica Marina (čiji je prezime poznato redakciji) odgovorila je da je apartman slobodan na tražene datume, no da cijena po noćenju iznosi 80 eura, iako je na stranici jasno napisano da stoji 55 eura.

“Zašto tako niste odmah napisali”, upitala je logično pitanje mlada žena koja je htjela provesti tri dana na moru.



Vlasnica bijesna na novinarku
“Za samo tri dana u centru sezone, cijena je veća. Treba čistiti kao da ste bili dva tjedna. To se plaća. Srdačan pozdrav”, odgovorila je iznajmljivačica u mailu.

“Vozaju nas kao mlade majmune. Zar oni stvarno misle da je korektno tako lagati ljude? Iz principa im neću dati novac, nadam se da ni ostali neće pristati na ovakvu drsku prevaru. Jadno, neprofesionalno i lešinarski”, govori nam čitateljica.

I nas je zanimalo kakva je to “fora” da jedna cijena stoji na web stranici, a druga se navodi kada gost poželi rezervirati smještaj, pa smo odlučili nazvati Marinu s Prvića. Čim smo joj rekli da zovemo zbog upita naše čitateljice i kako je riječ o novinarskom upitu jako se naljutila i zaprijetila:

“Vi ćete mene na portal? Čut ćete vi. A koji to portal?”, pitala je vidno iznervirana pozivom.

Nakon što smo joj rekli da je riječ o portalu Dnevno.hr, rekla nam je kako “nema ona što komentirati cijenu”.

Marina se pogubila u objašnjenju
“Nigdje meni je piše koju cijenu trebam staviti. Moje je pravo da naplatim gostima koliko ja hoću”, nastavila je živčano.

Nakon što smo joj pokušali objasniti kako nije problem u visini cijene, već u razlici između oglašene i poslije tražene cijene, nastavila je govoriti kako je njezina stvar koju će ona cijenu staviti i kako se “ne može baš sve staviti u oglas”.

“Za tako malo dana koliko je mislila ostati, ja imam pravo tražiti više novaca”, njezino je objašnjenje.

Kada smo je još jednom upitali zbog čega onda nije tako napisala u oglas, opet je povisila ton.

“Pa možda sad i hoću, eto stavit ću da je tri dana minimalno za stajati u apartmanu za tu cijenu”, odbrusila nam je.

Pa sretno gospođo Marina s takvim stavom…

 

Komentari