Mrak-Taritaš: Črnomerec i Trešnjevku povezati potezom sa zelenim trgovima

Anka Mrak Taritaš Foto: Glas

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš zajedno s kandidatima za zamjenike Markom Torjancem i Mirandom Mrsićem te kandidatima liste GLAS-a i Demokrata za Vijeće Gradske četvrti Črnomerec predstavila je plan uređenja Trga Franje Tuđmana te govorila o dugoročnoj ideji za uređenje velike zelene površine u zapadnom dijelu grada nakon spuštanja pruge pod zemlju.

“Još 2010. je Arhitektonski fakultet izradio studiju koja predviđa spuštanje pruge pod zemlju i uređenje velike zelene površine koja bi obuhvatila Trg Franje Tuđmana, Trg sportova i ‘Park Samoborček’ te spojila Črnomerec i Trešnjevku nizom zelenih trgova s paviljonima”, navela je te objasnila kako je to dugoročni projekt koji bi se provodio u nekoliko faza, stoji u priopćenju.

“Početi treba ovdje na Trgu Franje Tuđmana, koji se uređuje već godinama, a rezultata nema, no svakako ne dolazi u obzir nijedno rješenje koje bi išlo nauštrb zelene površine”, upozorila je.

Zaključala je da Zagreb ‘ne samo da mora čuvati zelene površine, nego mora stvarati i nove, a ovaj plan je prilika za uređenje velikog zelenog poteza u širem centru grada”.



Komentari